Blogg & Sociala Media

ÖVER 30 ÅRS ERFARENHET. UPPLEV STOCKHOLM. HISTORISKA MILJÖER. UMGÅS OCH LÄR MER.

Facebook

På vår Facebooksida @VerdeVerdetravel kan du läsa om våra aktiviteter, se fler fotografier, hitta recensioner och skicka meddelande till oss. Här kan du deltaga i tävlingar och omröstningar med mera.

Foto: Ivar-Los park. Den här parken och många andra fina vyer får du på vår vandring - Hornsgatans hus och höjder.

Foto: Borgargården, Stadshuset. Den här platsen och många andra fina detaljer av stadshuset får du se på vår vandring - Murarnas mästare.

Blogg

Instagram

På vårt instagramflöde #verdeverdetravel hittar du fler bilder på Stockholm, och våra vackra omgivningar. Följ oss för inspiration och vackra vyer.


Stockholm Sea 190806

Har du sett hur höghuset Stockholm New växer? Snart står de 27 våningar på plats. Byggnaden blir en pendang till Folksams klassiska skrapa på andra sidan kanalen. I Stockholm New finns lokaler för företag, kafé, en skybar med restaurang och milsvid utsikt. vid sidan av byggs tre kontorslängor med butiker, restauranger och takterrasser. Här kommer en ny tunnelbana mot Nacka att passera och den gröna linjen kopplas ihop med den blå, Gullmarsplan får en ny plattform 45 meter under marken. Det blir spännande att följa utvecklingen.

Medan du väntar kan du följa med mig på en vandring i området. Sjöstaden - en Stockholmssaga. Vandringen startar på Gullmarsplan och går bland annat förbi Skanskvarn låt mig få berätta varför det fortfarande spökar här samt hur livet tedde sig på ett av stadens första värdshus utanför den södra tullen. Under vandringen får du också höra var Greta Gustafsson pappa arbetade och vad som hände när Slakthuset öppnade 1912. På den här vandringen får du följa med på en stadsplaneringshistoria med stora drömmar och ambitioner. Den imponerar och lockar, irriterar, glänser och tar plats. Här finns inslag av drömlika storplaner. Här blandas modern arkitektur med inslag av Medelhavet men också lokal konst i större och mindre format.