VerdeVerde TravelStadsvandring

En guidning i stadsmiljö kan kallas för stadsvandring och utföres främst till fots. En stadsvandring belyser oftast en stads historia eller kan också utgå från ett visst tema. I Stockholm har stadsvandringar arrangerats sedan 1940-talet. Här startades de för att berätta om staden ur ett byggnadshistoriskt, arkeologiskt och kulturhistoriskt perspektiv. Stadsvandringar var sällsynta innan 1970 då intresset för stadslandskapet steg, kanske som en reaktion på de omfattande rivningar av äldre bebyggelse som skedde i många av Sveriges städer under 1960-talet. Under 1980-talet började allt fler städer arrangera stadsvandringar och i slutet av 1990-talet tog fenomenet ny fart.

Då stod främst museer och studieförbund för utbudet, vid sidan av frilansande guider. Senare har även turistbyråer arrangerat stadsvandringar. En stadsvandring kan ses som ett forum för berättande med en stark social aspekt. Fenomenet resulterar i kunskapsförmedling, underhållning, möten mellan främlingar, utomhusvistelse samt motion. Idag är vi ett tiotal guider i Stockholm som erbjuder program på svenska.


vår blogg gör vi nedslag i det kulturhistoriska Stockholm. Förhoppningsvis hittar du något läsvärt, kanske blir du frestad att se när du kan följa med?

Verdes vandringar - till fots och på cykel

  • Elva olika vandringar
  • Boka tidigt för att vara garanterad plats, våra grupper är små (vandring max 20), (cykel max 15).
  • Vandringarna är 90 minuter långa, i enstaka fall 120 minuter.
  • Pris för vuxna 175 kronor, pris för seniorer 150 kronor och för barn (6-15 år) 100 kronor. Yngre barn följer med gratis.
  • Du kan avboka dig utan kostnad (senast 24 timmar innan vandringen). Eventuell utebliven ankomst återbetalas inte.
  • Vandringarna går i alla väder (förutom vid häftigt regnväder, snöstorm och åska), skulle detta erbjuds du ett annat datum eller pengarna tillbaka.
  • Kom gärna fem minuter innan vandringens början, så att vi kan komma iväg på utsatt tid.

Stora utflyktspaketet

Detta är en exempeltext för att visa hur det kan se ut. Du kan själv ändra denna text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Donec libero. Suspendisse bibendum. Cras id urna. Morbi tincidunt, orci ac convallis aliquam, lectus turpis varius lorem, eu posuere nunc justo tempus leo.

Murarnas mästare

En hyllning till arkitekten Ragnar Östberg och hans livsverk Stockholm Stadshus med en avslutande avstickare till Piperska muren. Vem var arkitekten Ragnar Östberg och var hämtade han sin inspiration? Stadshuset är en magnifik komposition av svensk romantik, italiensk renässans och arabisk dekor. Visst är Stadshusets interiörer bedårande, men på den här vandringen visar vi dig utsidans intressanta och udda detaljer. Det gick åt åtta miljoner tegelstenar vid konstruktionen, många av dessa mejslades ut för hand för att få ett speciellt utseende.

Vi går runt tre av Stadshusets sidor samt besöker den inre gården.

I grannskapet uppförde Samuel Owen Kungsholmens Mekaniska Werkstad, en fabrik som innehöll både gjuteri och mekanisk verkstad. Vandringen fortsätter via Kungsklippan och stadsarkivet samt de så kallade HSB husen. Vandringen avslutas vid den Piperska Murens malmgård och trädgård.Utflyktsinformation

Barnvänligt: Ja

Deltagare: Boka tidigt för att få plats. Vi tar max 20 deltagare.

Detta ingår: Auktoriserad Guide i två timmar.

Detta ingår inte: Vi går inte in i Stadshuset på denna tur.

Hitta hit: Buss 3 från Slussen mot Karolinska sjukhuset, buss 53 från Odenplan mot Henriksdalberget, eller tio minuters promenad från Centralen.

Längd: 2 timmar.

Samling: Vid Stadshusets huvudentré (stora valvet), på Hantverkargatan 1.

Säsong: Till och med den 16 oktober.

Tillgänlighet: Några trappor kring Stadshuset, en backe från Hantverkargatan upp till Kungsholmsklippan, flera trappsteg ner till Piperska Murens trädgård. Det går bra att ta sig fram med barnvagn men är besvärligare med rullstol.


Pris:

175 SEK /VUXEN

150 SEK /SENIOR

100 SEK /BARN (6 - 15 år)

0 SEK/ BARN (0-5 år)


För aktuella datum, se kalender

Sjöstaden - en Stockholmssaga

Följ med på en stadsplaneringshistoria med stora drömmar och ambitioner. Sjöstaden sticker lite i ögonen. Den imponerar, den lockar, irriterar, glänser och tar plats. Stockholmsguiden Stefan Maurbakken leder stadsvandringen genom sjöstadens bostadsområde. Området är som en Stockholmssaga med inslag av drömlika storplaner. Stefan berättar om områdets historia och utveckling. Sjöstaden blev en provkarta på millennieskiftets arkitektoniska trender: balkonger, bryggor, öppna terrasser som om svenska Hammarby sjö var en vik av Medelhavet. Vandringen som är 90 minuter lång börjar på Gullmarsplan (framför Apoteket) och går via Skansbacken och ner på Göta landsväg. Vi går in bland huskropparna och ner till kajen. Vi går längs Sjöstadskajen och tittar på arkitektur och design. Vandringen avslutas vid Aborrberget.


Utflyktsinformation

Barnvänligt: Ja

Deltagare: Boka tidigt för att få plats. Vi tar max 20 deltagare.

Detta ingår: Auktoriserad Guide i 1 timme och 30 minuter.

Hitta hit: Tvärbana, tunnelbana, buss 164 och 160 till Gullmarsplan.

Längd: 90 minuter.

Samling: Framför apoteket, Gullmarsplan 1.

Säsong: Hela året.

Tillgänglighet: Några trappor från Gullmarsplan ner mot tvärbanan samt trappor ner till Sjöstadens kaj. Det går bra att ta sig fram med barnvagn men är besvärligare med rullstol.


Pris:

175 SEK /VUXEN

150 SEK /SENIOR

100 SEK /BARN (6 - 15 år)

0 SEK/ BARN (0-5 år)


För aktuella datum, se kalender.

Dörrar, dekorationer och dygder

Stadsvandring bland dörrar och portaler som byggdes från medeltid fram till 1900-talet. En unik kulturskatt som inte förstörts av krig eller bränder. Stockholmsguiden Stefan Maurbakken leder denna vandring bland dörrar, dekorativa portaler och dygder. Vi ser gamla inskriptioner och bibelord, men också groteska figurer, änglahuvuden och jättelika leenden. Vandringen som är 90 minuter lång avslutas vid Kornhamnstorg. Med många bilder från förr.

Utflyktsinformation

Barnvänligt: Ja

Deltagare: Boka tidigt för att få plats, vi tar max 20 deltagare.

Detta ingår: Auktoriserad Guide i 1 timme och 30 minuter.

Hitta hit: Tunnelbana till Gamla Stan, buss 53 från Slussen

Längd: 1 timme och 30 minuter.

Samling: Postmuseum, Lilla Nygatan 6.

Säsong: Hela året.

Tillgänglighet: Nästan inga trappor, men mycket kullersten i gränderna. Det går bra att ta sig fram med barnvagn och rullstol.


Pris:

175 SEK /VUXEN

150 SEK /SENIOR

100 SEK /BARN (6 - 15 år)

0 SEK/ BARN (0-5 år)


För aktuella datum, se kalender.

Östermalm och österut

Följ med på en historisk resa av detta område som är förknippat med flärd, lyx och dyra kvadratmeter priser. Så har det inte alltid varit, vår guide berättar mer om den storslagna utvecklingen. Stockholmsguiden Stefan Maurbakken leder vandringen som går från Berzelii park via Dramatiska teaterns jugendinfluerade marmorvita fasad. Vi studerar några av Strandvägens spännande hus och detaljer. Vem hade råd att bygga palats på dessa strandnära tomter? Vilka arkitekter valdes för arbetet av dessa kärva tegelfasader och tunga gjutjärnsarbeten? Vandringen som är 120 minuter lång tar oss även till återstoden av det kungliga lustslottet Fredrikshov, Oxenstiernska Malmgården samt Hedvig Eleonoras kyrka. Med många bilder från förr.

Utflyktsinformation

Barnvänligt: Ja

Deltagare: Boka tidigt, vi tar max 20 deltagare.

Detta ingår: Auktoriserad Guide i två timmar.

Hitta hit: Tunnelbana till Östermalmstorg, tio minuters promenad, spårvagn 7 till Kungliga Dramaten.

Längd: Två timmar (fram till 23 oktober).

Samling: Vid Jöns Berzelius skulptur i Berzelii park.

Säsong: Året om.

Tillgänglighet: Några få trappor. Det går bra att ta sig fram med barnvagn och rullstol.


Pris:

175 SEK /VUXEN

150 SEK /SENIOR

100 SEK /BARN (6 - 15 år)

0 SEK/ BARN (0-5 år)


För aktuella datum, se kalender.

Katarinaberget, kapsyler och kolera

Möt hamnarbetare, häxor och den fruktade koleran. Människorna kring Katarinaberget har inte alltid haft det lätt.

Stockholmsguiden Stefan Maurbakken leder stadsvandringen kring Katarinaberget. Här låg många institutioner för hamnen och sjöfarten. Stockholms sjömanshem låg vid Slussen och på Katarinavägen öppnade Katarina Sjöfartsklubb. Stefan berättar om de fasansfulla häxprocesserna som kom till stan på 1600-talet. Hur gick det för dessa kvinnor och de som anklagade dem? Under vandringen får du också veta mer om kapsylfabriken på Tjärhovsgatan och den fruktade koleran.

Vandringen börjar vid korsningen av Götgatan/Mariagränd och avslutas efter 90 minuter på Mäster Mikaels gata. Med många bilder från förr.

Utflyktsinformation

Barnvänligt: Ja

Deltagare: Boka tidigt, vi tar max 20 deltagare.

Detta ingår. Auktoriserad Guide i 1 timme och 30 minuter.

Hitta hit: Tunnelbana till Slussen.

Längd: 1 timme och 30 minuter.

Samling: Götgatan 3/Mariagränd

Säsong: Året om.

Tillgänglighet: Ganska mycket trappor upp till Mosebackes torg, samt ner till Glasbruksgränd och upp igen. Det går att ta sig fram med barnvagn och rullstol.


Pris:

175 SEK /VUXEN

150 SEK /SENIOR

100 SEK /BARN (6 - 15 år)

0 SEK/ BARN (0-5 år)


För aktuella datum, se kalender.

Skogskyrkogården - ett världsarv

Möt arkitekterna Gunnar Asplund och Sigurd Lewerentz och deras mästerverk. Ett unikt landskapsrum med arkitektur och konst som har en plats på Unescos världsarvslista sen 1994.

En plats av sällsam skönhet och poesi. Skogskyrkogården anlades på en tallbevuxen rullstensås. Här genomförs fler än 2000 begravningsceremonier årligen. Naturen på Skogskyrkogården är vacker. Det finns över 10 000 tallar och många är över 200 år gamla. Under vandringen ser vi bland annat Almhöjden, sju brunnars stig och Uppståndelsekapellet. Med många bilder från förr.

Utflyktsinformation

Barnvänligt: Ja

Deltagare: Boka tidigt, vi tar max 20 deltagare.

Detta ingår: Auktoriserad Guide i nittio minuter.

Detta ingår inte: SL-kort för transporter, vi går inte in i några kapell på denna vandring.

Hitta hit: Tunnelbana grön linje mot Farsta strand, hållplats Skogskyrkogården.

Längd: 90 minuter.

Samling: Vid Skogskyrkogårdens blomsteraffärer på Sockenvägen, vid trappan efter utgången från tunnelbanan.

Säsong: Hela året.

Tillgänglighet: Bara trappor upp till Almhöjden, i övrigt mycket grus. Det går att ta sig fram med barnvagn och rullstol.


Pris:

175 SEK /VUXEN

150 SEK /SENIOR

100 SEK /BARN (6 - 15 år)

0 SEK/ BARN (0-5 år)


För aktuella datum, se kalender.

Hornsgatans hus och höjder

En unik kulturhistorisk promenad med härlig arkitektonisk skönhet. Detta är en arbetarhistoria om tuffa levnadsvillkor med avstamp i 1700-talet. Hornsgatan är en av de stora affärs- och genomfartsgatorna på Södermalm. Men det är kvarteren ovanför Hornsgatan som erbjuder det där lilla extra. Stockholm-guiden Stefan Maurbakken berättar om stadens utveckling, där vi går längs grönskande buskage och många äldre byggnader i trä. Levnadsvillkoren var hårda på 1700-talet. Fyra av tio barn dog under deras första levnadsår. Pesten anlände upprepade gånger till staden. Malaria, dysenteri, gulsot och tuberkulos var extremt vanliga på grund av det trånga boendet och ett stillastående, förorenat vatten. Med många bilder från förr.

Utflyktsinformation

Barnvänligt: Ja

Deltagare: Boka tidigt, vi tar max 20 deltagare.

Detta ingår: Auktoriserad Guide i 1 timme och 30 minuter.

Hitta hit: Tunnelbana Zinkensdamm.

Längd: 1 timme och 30 minuter.

Samling: Ringvägen 4.

Säsong: Hela året.

Tillgänglighet: Mycket trappor. Svårt att ta sig fram med barnvagn och rullstol.


Pris:

175 SEK /VUXEN

150 SEK /SENIOR

100 SEK /BARN (6 - 15 år)

0 SEK/ BARN (0-5 år)


För aktuella datum, se kalender.


Konst- och kulturhus på Djurgården

Häng med ut på Djurgården bland kungliga jaktmarker, slott och nöjespalats men även undangömda gator och en nästan bortglömd kyrkogård. I början av 1800-talet öppnades Djurgårdsteatern, som skulle komma att bli en av de mest populära anläggningarna där under 1800-talet. Kung Karl XIV Johan lät bygga Rosendals slott 1820 och markerade därmed Djurgårdens utveckling som ett ståtligt bostadsområde, i kombination skapades flera andra nöjesställen bland annat Gröna Lund 1883 och Skansen 1891. Många byggnader på Djurgården går tillbaka till Stockholms världsmässa 1897, däribland Djurgårdsbron och Biologiska museet. Djurgården är i dag mest känd för sina många sevärdheter och för sin natur med många gamla ekar. Här finns dessutom många skulpturer samt flera intressanta kulturhus som berättar om vem som bodde här förr och vilka yrken de hade. Hör även berättelser om Djurgårds-Kalle, Artur Hazelius och Bellman. Med många bilder från förr.

Utflyktsinformation

Barnvänligt: Ja

Deltagare: Boka tidigt, vi tar max 20 deltagare.

Detta ingår: Auktoriserad Guide i två timmar.

Hitta hit: Spårvagn linje 7 till Nordiska museet.

Längd: Två timmar.

Samling: Djurgårdsvägen 2, framför Visit Djurgården.

Säsong: Hela året.

Tillgänglighet: Inga trappor. Det går bra att ta sig fram med barnvagn och rullstol.


Pris:

175 SEK /VUXEN

150 SEK /SENIOR

100 SEK /BARN (6 - 15 år)

0 SEK/ BARN (0-5 år)


För aktuella datum, se kalender.

Sköntorp och Årstafrun

Ett stenkast från Södra station var det länge landsbygd. Här hör vi mer om gårdar och torp samt stiftar bekantskap med Årstafrun Märta Helena Reenstierna.. Vår vandring börjar på Årsta torg och tar oss via EPA-hus till sköna odlingslotter och urskogen samt resterna av torpet Sköntorp. Utsikten ner över Årstaviken lär ha varit betagande. Men vattnet var inte rent. Det kallades länge för Årstapilsner på grund av färgen. Från Årstaviken gick Vin & Sprits skepp i skytteltrafik till vindistrikten i bland annat Frankrike. Under bronsåldern var Årstaviken och Årstafältet en havsvik, vattenytan låg då 15 meter över dagens havsnivå. Stockholms stadsmuseum har undersökt gravfälten och gjort spännande fynd! Årsta gård var en storgård fram till sent 1800-tal och jordbruk bedrevs på gården fram till 1940-talet. Märta Helena Reenstierna, även kallad Årstafrun, bodde på gården från 1775 och fram till 1841. I sin dagbok berättar hon om det dagliga livet i Stockholm vid denna tid. Vandringen som är 90 minuter lång avslutas vid Årstaberg. Följ med på en spännande kulturell resa i sagolikt vacker natur. Med många bilder från förr.

Utflyktsinformation

Barnvänligt: Ja

Deltagare: Boka tidigt, vi tar max 20 deltagare.

Detta ingår: Auktoriserad Guide i 1 timme och 30 minuter.

Hitta hit: Tvärbana till Valla torg, buss 164/160 till Årsta torg.

Längd: 1 timme och 30 minuter.

Samling: Framför Folkets Hus, Årsta torg.

Säsong: Vår, sommar och höst.

Tillgänglighet: Några trappor och lite ojämnt underlag i naturen. Det går inte så bra att ta sig fram med barnvagn och rullstol.


Pris:

175 SEK /VUXEN

150 SEK /SENIOR

100 SEK /BARN (6 - 15 år)

0 SEK/ BARN (0-5 år)


För aktuella datum, se kalender.Riddarholmen och Gamla Stan

På den här vandringen besöker vi Riddarholmen som ursprungligen var en bergig holme och kallades Kidaskär. Här finns inget permanent boende eller ens tradition av gatunamn. Vi njuter av utsikten från Evert Taubes terrass innan vi går upp mot det så kallade Birger Jarls torn. I Gamla stan besöker vi kvarteret helvetet samt ser Jakob Sauers hus som byggdes på 1400-talet. Vi vandrar även på Prästgatan samt hälsar på vid Skomakarkvarteret. Bara 90 centimeter bred på det smalaste stället är Mårten Trotzigs gränd. De 36 trappstegen visar tydligt på de nivåskillnader som finns i Gamla Stan. Stockholmsguiden Stefan Maurbakken leder vandringen bland klassiska sevärdheter och in i mindre kända gränder. Vandringen som är 90 minuter lång avslutas på Järntorget. Med många bilder från förr.


Utflyktsinformation

Barnvänlig: Ja

Deltagare: Boka tidigt, vi tar max 20 deltagare.

Detta ingår: Auktoriserad Guide i 1 timme och 30 minuter.

Detta ingår inte: Vi går inte in någonstans.

Hitta hit: Tunnelbana Gamla Stan, promenera 10 minuter.

Längd: 1 timme och 30 minuter.

Samling: På Birger Jarls torg, Riddarholmen.

Säsong: Vår, sommar och höst.

Tillgänglighet: Några trappor och mycket kullersten. Det går att ta sig fram med barnvagn och rullstol men är lite tungt.


Pris:

175 SEK /VUXEN

150 SEK /SENIOR

100 SEK /BARN (6 - 15 år)

0 SEK/ BARN (0-5 år)


För aktuella datum, se kalender.


Lärkstaden och lyxigt leverne

Vandringen Lärkstaden och lyxigt leverne tar dig med till olika kvarter på Östermalm. Från Zita biografen går vi genom Humlegårdens gröna oas, ett stenkast från nattklubbstäta Stureplan mitt i den exklusiva stadsdelen Östermalm. Parken som från början var en kunglig trädgård, anlades av Johan III som odlade frukt, kryddor och humle. Sedan 1869 har ”Humlan” varit en allmän park och ett populärt andningshål. Efter att ha tittat på några av parkens statyer fortsätter vi in till Villastaden. Här är alla husen olika. De i sin tur visar en provkarta på villaarkitekturens många stilar under 1900-talets början - vi hittar medeltida drag, romerska, renässans, barock och nygotik. Efter ett besök på vackra Danderydsgatan når vi den omdiskuterade Arkitekturskolan vars byggnad har fått många att vilja uttala sig.

På en höjd ovanför Karlavägen reser sig den ståtliga Engelbrektskyrkan som ritades av Lars Israel Wahlman. Vandringen avslutas i den mycket trivsamma stadsdelen Lärkstaden. Stadsarkitekten bakom detta område var P O Hallman. Han var på många sätt en mästare när det gällde utnyttja topografin och skapa intima bostadsområden i en lite mindre skala.

Utflyktsinformation

Barnvänlig: Ja

Deltagare: Boka tidigt, vi tar max 20 deltagare.

Detta ingår: Auktoriserad Guide i 1 timme och 30 minuter.

Hitta hit: Tunnelbana Östermalmstorg, utgång Stureplan, 10 minuters promenad.

Längd: 1 timme och 30 minuter, (2,5 kilometer).

Samling: Framför biograf Zita, Birger Jarlsgatan 37.

Säsong: Vår, sommar och höst.

Tillgänglighet: Några trappor som kan ersättas med ramp. Det går att ta sig fram med barnvagn och rullstol men är lite tungt.


Pris:

175 SEK /VUXEN

150 SEK /SENIOR

100 SEK /BARN (6 - 15 år)

0 SEK/ BARN (0-5 år)


För aktuella datum, se kalender.


Fogelström och andra filurer

Detta är en exempeltext

Detta är en exempeltext för att visa hur det kan se ut. Du kan själv ändra denna text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Donec libero. Suspendisse bibendum. Cras id urna. Morbi tincidunt, orci ac convallis aliquam, lectus turpis varius lorem, eu posuere nunc justo tempus leo.

Från Klara till City - en stad i förvandling

Detta är en exempeltext

Detta är en exempeltext för att visa hur det kan se ut. Du kan själv ändra denna text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Donec libero. Suspendisse bibendum. Cras id urna. Morbi tincidunt, orci ac convallis aliquam, lectus turpis varius lorem, eu posuere nunc justo tempus leo.

Medeltidens Stockholm - tiden mellan vad

Detta är en exempeltext

Detta är en exempeltext för att visa hur det kan se ut. Du kan själv ändra denna text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Donec libero. Suspendisse bibendum. Cras id urna. Morbi tincidunt, orci ac convallis aliquam, lectus turpis varius lorem, eu posuere nunc justo tempus leo.


Hittar du inget datum som passar? Vill du ha en privat guide för dina vänner, din förening, ditt företag eller klubb? Hör av dig så skräddarsyr vi din vandring!


En stadsvandring med privat guide för 20 - 30 personer kostar 2 850:- inklusive bokningsavgift och moms.

Drottningholm - vårt första världsarv

Bild: Drottningholm slott sett från sjösidan.

Upplev Drottningholm - Sveriges första världsarv. Vi lämnar Stockholm och stadens stress bakom oss för att resa ut på den svenska landsbygden. Med tunnelbana reser vi från Centralen till Brommaplan för att fortsätta med buss till Lovön och Drottningholm. I Drottningholm upplever vi en historisk miljö av högsta klass. Slottet är Sveriges bäst bevarade kungliga slott uppfört på 1600-talet, kungafamiljens permanenta bostad och ett av Stockholms tre världsarv. Här finns förutom det storslagna slottet, magnifika salonger från 1600-, 1700- och 1800-talen, en vacker parkanläggning, en unik slottsteater och en kinesisk paviljong.

Utflyktsinformation

Samling: Vid Nils Ericson staty på Centralplan, Centralstation, Stockholm.

Typ: Privat.

Deltagare: Minst 4, max 20

Längd: 4 timmar.

Detta ingår: Auktoriserad Guide i fyra timmar, transport (SL-kort 24 timmar), entréer till Drottningholms slott och fika.

Detta ingår inte: Entré till Kina slott och Drottningholmsteatern.

Pris från

1190 SEK/ PERSON

(Baserat på en grupp på fyra vuxna).

Extra: Du betalar 450 SEK för varje extra person du vill lägga till.

Obs: Om du redan har SL-kort drar vi av 150 kronor per person.

Aktuella datum:

Välj ett par datum som passar dig och skicka en förfrågan.


Drottningholm och Sigtuna

Bild: Rådhuset. Sigtuna.

Följ med på utflykt. Upplev Sigtuna - Sveriges första stad och Drottningholm - Sveriges första världsarv. Vi lämnar Stockholm och stadens stress bakom oss för att resa ut på den svenska landsbygden. Sigtuna rymmer minnen från alla tider. Promenera på Sveriges första gågata - platsen för Sveriges födelse. Här stod Erik Segersäll år 970 och pekade ut var Sigtuna stad skulle byggas. Det var här det nya Sverige bildades och Erik utropade sig till kung. I Drottningholm upplever du en annan historisk miljö av högsta klass. Slottet är Sveriges bäst bevarade kungliga slott uppfört på 1600-talet, kungafamiljens permanenta bostad och ett av Stockholms tre världsarv*. Här finns förutom det storslagna slottet, magnifika salonger från 1600-, 1700- och 1800-talen, en vacker parkanläggning, en unik slottsteater och en kinesisk paviljong.

Utflyktsinformation

Samling: Vid Nils Ericson staty på Centralplan, Centralstation, Stockholm.

Typ: Privat.

Deltagare: 4.

Längd: 6 timmar.

Detta ingår: Auktoriserad Guide i sex timmar, transport (bil med chaufför), entréer till Drottningholms slott och fika.

Detta ingår inte: Entré till Kina slott och Drottningholmsteatern.

Pris från

3050 SEK/ PERSON

(Baserat på en grupp på fyra vuxna).

Aktuella datum:

Välj ett par datum som passar dig och skicka en förfrågan.

ÖVER 30 ÅRS ERFARENHET. UPPLEV STOCKHOLM. HISTORISKA MILJÖER. UMGÅS OCH LÄR MER.